Tudod milyen a fotókaland? Most kipróbálhatod!

Picture of Beregi-Nagy Edit

Szeretsz fotózni? Vagy mindíg szerettél volna, de sose volt rá igazán időd? Kíváncsi vagy rá hogyan lehet telóval, vagy objektíves „nagygéppel” ütős fotókat készíteni? Szeretnéd gyorsan megtanulni a kulisszatitkokat? Vagy éppen új hobbira, életreszóló kalandra, társa, játékra, szenvedélyre vágysz? A fotózás ezt kínálja és még sokkal többet is… Gyere, vágj bele, légy te is a tagja annak a klubnak, ahol sosem érzed egyedül magad!

Az első fotókalandunk a természetbe vezet, ahol már virítanak a csodaszép tavaszi növények. Szívesen megörökítenéd őket? Ha a válaszod igen, akkor tarts velünk március 15-én a fotótúrára.

Hol és hogyan fotózunk?

Orfű környékén barangolunk. Nem teszünk meg nagy távot, ám ahhoz, hogy a témához érjünk az erdőbe indulunk, turista ösvényeken haladunk, domboldalban, völgyben és mezőn.  3-4 kilométeres túrára készülj.  Az út során szakértő fotográfus segít elmélyedni a természetfotózásban: hogyan használjuk a természetes fényt, hogyan komponáljunk, honnan fotózzunk, hogyan ragadjuk meg a napfény játékát a virágszirmokon, leveleken, apró részleteken, hogyan készítsünk tájképet.

 

Illatos hunyor

Mit fotózunk?

Már négy hírnök is jelzi, hogy a természet újra ébred: a kikeleti hóvirág, a szártalan kankalin, az illatos hunyor és a májvirág. Ezek a virágok nem csak szépek, de mindegyikük hordoz egy-egy izgalmas történetet is.

A kikeleti hóvirág – Ő az igazi tavaszkezdő. Amikor még a hó is ott pihen a földön, ez a bátor kis virág már kimerészkedik, mintha azt mondaná: „Hé, Tél, ideje továbbállnod!”

A szártalan kankalin – Ez a virág úgy tündököl, mintha a napfényt magába szívta volna. Legendák szerint, ha megérinted, a nap többi részében szerencséd lesz.

Az illatos hunyor – Vigyázat, szépsége megtévesztő! Bár elbűvölő látványt nyújt, mérgező, tehát jobb, ha csak a szemeddel „ízleled”.

Májvirág – Neve onnan ered, hogy régen úgy gondolták, segít a májbetegségekben. Ma már tudjuk, hogy nem orvosság, de a szépsége minden bizonnyal gyógyír a lélekre.

Lónyelvű csodabogyó – Igazi rejtély ez a növény! A legnagyobb leveleknek tűnő részei valójában nem is azok, aminek látszanak, a termése pedig…

Lónyelvű csodabogyó virágzik

Miért szuper még a program? 

Nem csak a fotózásban mélyedünk el, hanem sok érdekességet is megtudhatunk a terület élővilágáról, a Mecsek hegység geológiai felépítéséről. Pl. tudtad, hogy a Mecsek valaha a Tethys őstenger fenekén feküdt? Az itt található különféle kőzetek, mint például a mészkő, a dolomit és a homokkő sok-sok millió éves történeteket mesélnek el arról, hogyan alakult ki a mai vidék.

Ez a túra tökéletes alkalom arra, hogy fejlesszük fotós tudásunkat, miközben a természetben járunk és a friss levegőn vagyunk. Akár a makrofotózás rejtelmeibe szeretnél mélyedni, akár a tájképfotózás mestere szeretnél lenni, itt mindenki talál magának új kihívást és inspirációt.

Tarts velünk, és hozd ki a legtöbbet a tavasz színeiből és formáiból a fotózással!

Találkozó március 15-én 10 órakor Orfűn a Mecsek Házánál.

Kérünk, hogy a részvételi szándékodról küldj mailben értesítést az info@mecsekhaza.hu   mailcímre!

Készülj fel egy fotótúrára, ahol az erdők, a tavaszi virágok és a lélegzetelállító tájak kerülnek a fókuszba. Hozz mobilt, vagy  komolyabb fényképezőgépet, és ha van akkor a makro objektívedet se feledd otthon! 

Részvételi díj: 2000 Ft/fő

Az év során rendszeresen hirdetünk meg fotótúrákat! Iratkozz fel a hírlevélre, hogy ne csússz le róla! Link: ITT