SZÁLLÁS

Pécstől 15 km-re Orfűn erdővel ölelt területen találod meg a Mecsek Házát. Iskolai kirándulások, baráti tarsaságok, nagy családok számára ideális, modern, jól felszerelt szálláshely, amely élményprogram-központként is működik. (Télen csak az egész ház foglalása lehetséges.)

Közvetlen a ház mellett halad el a Pécs-Orfű kerékpár út, a zöld és a sárga turista út. Bolt 300 méterre, buszmegálló 400 méterre érhető el, Főszezonban busz fél óránként indul Pécsre, vagy a szomszédos Abaligetre.

Földszint

Közösségi tér: Az épület földszintjén egy nagy légterű, 35 fő egyidejű étkezésére is megfelelő méretű nappali helyiség, mely teljesen felszerelt konyhával és hangulatos cserépkályhával rendelkezik.

Zuhanyzók és WC-k: Külön helyiségben 2-2 női és férfi zuhanyzó. A földszinten összesen 3, az emeleten 2  WC áll vendégeink rendelkezésére (melyből 1 akadálymentesített)

Emelet:

Apartman (max. 4 fő)

Kék szoba (max. 5 fő)

Fehér szoba (max. 4 fő)

Nagy szoba (max. 8 fő)

Közös mosdóból nyíló 1-1 férfi és női WC.

Tetőtér: 

Egy légterű, parkettázott, 60 négyzetméteres (14 jógamatrac helyezhető el kényelmesen) tetőtéri ablakokkal ellátott, fűtött helyiség, amelyet csak az egész ház szálláskapacitását kibérlő vendégeink használhatnak az előzetes megállapodás és plusz díj fizetése után és alapján. 

ÁRAINK

Kiemelt időszakban a ház és a szobák árszabásáról érdeklődj elérhetőségeinken!

Kiemelt időszakok: március 15., május 1., Pünkösd, Fishing on Orfű, Kis Fishing, augusztus 20., október 23., november 1., december 24-26., december 30-31., január 1.,
és az ezekhez kapcsolódó hosszú hétvégék.

 

Az IFA 18-70 éves kor között fizetendő, mértéke 500 Ft/fő/éj.

APARTAMAN

férőhely: 2 fő

ár: 40 000 Ft/éj/2 fő + IFA

pótágy: 4 000 Ft/fő/éj 

gyerekkedvezményért hívjon!

felszerelt konyha

privát fürdőszoba

ingyenes wifi

ingyenes parkolás

cserépkályha

tűzrakóhely

panoráma a szobából

Nagy szoba

férőhely: 5 fő

pótágyazható 8 főig

ár: 40 000 Ft/éj + IFA

pótágy: 4 000 Ft/fő/éj + IFA

közös konyha

közös fürdőszoba

közösségi tér

ingyenes wifi

ingyenes parkolás

cserépkályha

tűzrakóhely

KÉK SZOBa

férőhely: 5 fő

ár: 40 000 Ft/éj + IFA

 

közös konyha

közös fürdőszoba

közösségi tér

ingyenes wifi

ingyenes parkolás

tűzrakóhely

panoráma a szobából

FEHÉR szoba

férőhely: 3 fő

pótágyazható 4 főig

ár: 30000 Ft/éj + IFA

pótágy: 4 000 Ft/fő/éj + IFA

közös konyha

közös fürdőszoba

közösségi tér

ingyenes wifi

ingyenes parkolás

tűzrakóhely

TETŐTÉR

férőhely: 16 fő

ár: 2 500 Ft/fő/éj + IFA

Egy légterű, fűtött, matracos helyiség ágyak nélküli. Az itt alvó vendégeknek hálózsákot kell hozni.

közös konyha

közös fürdőszoba

közösségi tér

ingyenes wifi

ingyenes parkolás

tűzrakóhely

TELJES HÁZ EGYBEN*

ár: 160 000 Ft+ 18 év felettieknek 500 Ft/fő/éj IFA

Fűtési időszakban: plusz 10 000-30 000 Ft/éj gázfogyasztástól függően. 

kaució: 100 000-200000Ft

A 20 fő felett érkező vendégeket csak előzetes egyeztetés alapján tudjuk fogadni, plusz díj fizetése mellett. Tovább részletek lejjebb.

TELJES HÁZ RENDEZVÉNYRE

szállás díj külön számítandó

férőhely beltéren: 35 fő

férőhely kültéren: 60 fő

60 főig: 100 000 Ft/napközben max. 8 óra időtartam:  9-20 óra közötti időszakban

közösségi tér, konyha, mosdók használata, wifi, projektor, konyha, bográcsozási lehetőség, tűzrakóhely, sörpadok, pingpong asztal

VÁRHATÓ IDŐJÁRÁS

várható időjárás Mecsek Háza

PROGRAM NAPTÁR

A FACEBOOKON TÖRTÉNIK

ELÉRHETŐSÉGEINK

telephone-call

+36 30 848 5991

email

info@mecsekhaza.hu

EXTRÉM BARALNGTÚRA

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK

2 év alatt a szállás ingyenes

6 éves korig 30% kedvezmény (ha családdal érkezik)

Az Idegenforgalmi Adó (IFA) csak 18 év felett fizetendő.

Iskolás csoportoknak extra kedvezmény! Érdeklődni telefonon mailben lehet!

TOVÁBBI részletes INFORMÁCIók

 • Mecsek Háza teljes vendégkapacitása beltéren 35 fő, bel- és kültéren  80 fő.
 • A 20 fő felett érkező vendégeket csak előzetes egyeztetés alapján tudjuk fogadni, plusz díj fizetése mellett.
 • A házirendben meghatározott érkezés (14:00) és távozás (10:00 óra) időpontjánál előbbi érkezés/későbbi távozás díja 10 000 Ft/óra, előzetes egyeztetés után!  
 • Kaució: 100 000-500 000 Ft, mely függ a foglalt létszámtól és az eltöltött éjszakák számától.
 • Ház bérleti díja rendezvényre (8 óra időtartamra, 9-21 óra közötti időszakban): 100.000 Ft/ alkalom, mely magába foglalja a földszinti helyiségek az épület környezetének és berendezéseinek használatát: közösségi tér, konyha, mosdók használata, wifi, projektor, konyha, bográcsozási lehetőség, tűzrakóhely, sörpadok, pingpong asztal
 • A teljes ház kibérlése 20 főre : 160 000 Ft/éj + IFA
 • fűtési időszakban: +10 000-30 000 Ft/éj gázfogyasztástól függően. 
 • Lemondási feltételek

  Az érkezést megelőző lemondás (az előleg összegére vonatkozóan)

  120 napon kívül lemondás: költségmentes

   119-91 napon belüli lemondás: 30%

  90-61 napon belüli lemondás: 50%

  60 napon belüli lemondás vagy meg nem érkezés esetén: 100%

  Amennyiben a Fishing on Orfű, Kispál on Orfű idejére foglalt, a lemondás bármikor: 100%

  Előleggel megerősített foglalás az érkezést megelőző 120 napig költségmentesen mondható le (kivéve Fishing/Kispál on Orfű). Az előleget az átutalás költségével csökkentve fizeti vissza a Mecsek Háza Egyesület. 

 • Minden időszakban meghatározásra kerül egy alap elektromos áram és a gázfogyasztás, amelyet a szolgáltatás díja tartalmaz. (Konkrét egyeztetés a foglalás előtt e mailben!) Az e feletti extra fogyasztás díja – a villanyóra és a gázóra állása alapján – a szolgáltatási díjhoz hozzáadódik és a kaucióból levonásra kerül.
 • A Mecsek Háza emeletén iroda, a földszinten erdő felőli bejárattal bíró barlangász öltöző és a Noé Barlangász terasz konyhája található. Ezek a helyiségek a funkciójuknak megfelelően működhetnek a ház teljes szállás-kapacitásának kibérlése esetén is.
 • A Mecsek Háza mellett főszezonban és a fesztiválok idején kisforgalmú büfé, a Noé Barlangászterasz üzemel. 

Tisztelt Vendégeink, kérjük, hogy itt tartózkodásuk során az alábbi házirendet szíveskedjenek betartani, hogy kellemes és zökkenőmentes legyen a pihenésük! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szolgáltatás igénybevételének kezdetével elfogadják házirendünket, és kötelezettséget vállalnak annak betartására.

A házirendben foglaltak megszegése esetén az üzemeltető, a Mecsek Háza Egyesület (továbbiakban MHE) semmilyen felelősséget nem vállal, okozott kár megtérítésére igényt tart.

A Mecsek Háza védett természeti környezetben található, így fokozottan ügyeljünk a természet értékeinek megóvására!

 • A Mecsek Házát és a környezetében lévő létesítményeit mindenki csak saját felelősségére használhatja!
 • A szállás elfoglalása 14 órától lehetséges, és kérjük, a szállást reggel 10 óráig elhagyni szíveskedjenek.
 • Távozás napján az épületet és berendezéseit, felszereléseit rendezetten, sértetlenül, az átvétel állapotában kell vissza adni. Távozáskor a nem átvételi állapotában vissza adott ház extra takarítási költségét a szállóvendég a helyszínen köteles megfizetni, melynek mértéke 20 000 Ft. (Teljes ház bérlésekor a kaucióból kerül levonásra).
 • A Házban dohányozni szigorúan tilos, erre az épület mellett a  kijelölt dohányzóhelyen van lehetőség.
 • A Ház előtti tűzrakó helyet vendégeink szabadon használhatják, de a tűzhöz kellő fát csak térítés ellenében tudunk biztosítani. 
 • A tűzrakóhelyen a tüzet őrizetlenül hagyni TILOS! A tüzet el kell oltani, a tűzrakó haszálata után. A gondatlanságból okozott tűzkárért az okozónak kell helytállni. Vita esetén bírósági úton hajtjuk be a károkozóval szembeni kártárítési követeléseket. 
 • Távozáskor kérjük a benti szemeteseket kiüríteni a melléképület mellett elhelyezett szemétgyűjtőkbe.
 • Érkezéskor minden vendég személyi iratai alapján bejelentkezési lapot köteles kitölteni és a megfelelő adatok megadásával az adatszolgáltatási kötelezettségének eleget tenni.
 • Háziállatot kizárólag előzetes engedély alapján lehet hozni.
 • A szolgáltatások árát az igénybevétel előtt kell kiegyenlíteni.
 • Sportszerbérlési lehetőség: térítés mentesen pingpong ütő és pingpong labda kölcsönözhető, díj ellenében barlangász felszerelés bérelhető, melynek díjszabása iránt érdeklődjön mailben vagy telefonon.
 • Amennyiben nem tartózkodnak egy helyiségben, kérjük a villanyokat mindig kapcsolják le és győződjenek meg az elektromos eszközök üzemen kívül helyezéséről.
 • A Ház berendezéseit, eszközeit, felszereléseit, vagyontárgyait rendeltetésszerűen kell használni, a szándékosan vagy gondatlanságból megrongált, jogosulatlanul eltulajdonított tárgyakat kötelesek pótolni, és az okozott károkat kötelesek megtéríteni.
 • A Házban való közlekedésnél, különös tekintettel a tetőtér használatakor fokozott figyelmet kérünk a balesetek elkerülése érdekében. A nem rendeltetésszerű és körültekintő használat során bekövetkező balesetekért nem vállal felelősséget az üzemeltető.
 • Értékmegőrző nincs a Házban, az épület és a szobák zárhatóak, kérjük értékeikre fokozottan ügyeljenek. Az elveszett tárgyakért felelősséget az üzemeltető nem vállal.
 • Hangoskodással, közszemérmet sértő viselkedéssel, túlzott alkoholfogyasztással, tilos megzavarni a Házban és a településen tartózkodók/élők nyugalmát!
  A vendégek a szolgáltatás módjára, minőségére vonatkozó panaszukat, a létesítmény üzemeltetésével kapcsolatosan kifogásukat a panaszkönyvben tehetik meg.
 • A Mecsek Háza Egyesület illetékesei, bármikor jogosultak a szolgáltatás igénybevételének jogosságát ellenőrizni.
  A hangosító berendezések hangerejét kérjük a minimálisra csökkenteni 23 óra után. A csendháborítással és egyéb panasszal kapcsolatos felelősséget üzemeltető, a házban tartózkodókra ruházza át.
 • A teljes ház kibérlése esetén a kaució 100 000 – 500 000 Ft, amelyet a ház átvételi állapotában való visszaadás esetén teljes összegben visszafizetünk.
 • Az épület és a környezete kamerával megfigyelt terület. A kamerák által rögzített felvételek a jogszabályoknak megfelelően kezeljük.
 • A házirend betartatásáért és a kiskorúak felügyeletéért legalább egy 18. életévét betöltött személy felel.
 

Szállással kapcsolatos információk

 • 2 év alatti gyermek ingyen száll meg; 6 éves korig 30%-os kedvezménnyel, (abban az esetben, ha családdal érkeznek; gyerekcsoportokra a kedvezmény nem érvényes)
 • A szállást 14 órától lehet elfoglalni és másnap 10 óráig kell elhagyni, amennyiben előbb érkeznének, vagy később távoznának 10 000 Ft/óra díjat számolunk fel.
 • Csomagot előbb is le lehet tenni a házban, a turisztikai programvezetővel egyeztetetten.
 • Az IFA 18 éves kor felett fizetendő; a mértéke 500 Ft/fő/éj.
 • Ágyneműhasználat: lepedő és párnahuzat használatát tartalmazza a szállásdíj, hálózsákot vagy takarót hozni kell. Külön térítés ellenében teljes ágynemű garnitúra kérhető.
 • Hosszú távú bérlése esetén heti egyszeri rendszerességgel takarítás biztosított, egyéni kérés esetén napi takarítás és ágynemű csere külön díj ellenében kérhető.
 • A házat kötelesek teljes körűen kibérelni, amennyiben születésnap, baráti összejövetel, legény-vagy lánybúcsú kerül megrendezésre – akár 2 fő alatti létszám esetén is.
 • A szálláson kültéren 23 óráig van lehetőség hangosító berendezés általi zenehallgatásra, utána, kérjük ennek mellőzését. Beltéren kérjük legyenek tekintettel a többi szállóvendégre, a hangos tevékenységet 22 óra után mellőzzék.

Mecsek Háza Egyesület | 7677 Orfű, Barlangkutató utca 1. | Adószám: 18033067-1-02

 

1. A PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT CÉLJA
A Mecsek Háza Egyesület által üzemeltetett Mecsek Háza vendégei panaszkezelési igényeinek magasabb szintű kielégítése és hatékony kezelése érdekében alakította ki az alábbi szabályzatot.

2. A SZABÁLYZAT ALAPELVEI
A panaszok teljes körű kivizsgálásának és megválaszolásának elve: a Mecsek Háza Egyesület számára a legfontosabb, hogy vendégei mindig elégedettek az igénybe vett szolgáltatással. Ennek céljából  a panaszaikat teljes körűen, egyenlő eljárás keretében ki kell vizsgálni, mely vizsgálat fontos információkat és tanulságokat eredményezhet számunka. Egyesületünk a panaszkivizsgálást követően kötelezi magát, hogy olyan választ ad, melyben részletesen kitér a panasz teljes körű kivizsgálásának eredményére, a panasz javasolt rendezésére, megoldására vonatkozó intézkedésekre, illetve a panasz elutasítása esetén az elutasítás indokára. Ezen felül a panaszos tájékoztatást kap arról, hogy panaszával mely hatósághoz fordulhat.

 
3. A SZABÁLYZAT HATÁLYA
Személyi hatály

Jelen szabályzat hatálya kiterjed az épületben dolgozó minden munkatársa, akik kötelesek megismerni jelen szabályzat rendelkezéseit és azok betartásáért személyes felelősséggel tartoznak.

Tárgyi hatálya
A szabályzat hatálya a panaszok bejelentésével kapcsolatos panaszkezelési tevékenységre terjed ki. Jelen szabályzat nem terjed ki a panasznak nem minősülő bejelentések kezelésére.

4. RÉSZLETES RENDELKEZÉSEK
A panasz:
A panasz a Mecsek Háza szolgáltatásával, vagy mulasztásával szemben felmerülő minden olyan kifogás, melynek rendezésére a panaszos egyértelműen és kifejezetten a Mecsek Háza üzemeltetői eljárását kéri. Kérjük ügyfeleinket, hogy kifogásaikat közvetlenül a Mecsek Házában vagy a honlapunkon eltüntetett elérhetőségeinken jelentsék be.

Nem minősül panasznak, ha az ügyfél a Mecsek Házától általános tájékoztatást, véleményt, vagy állásfoglalást igényel.

A panaszos:
Panaszos lehet minden olyan, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV törvény alapján fogyasztónak minősülő személy, aki a Mecsek Háza szolgáltatásait igénybe vette, vagy információszerzési szándékkal kereste fel honlapját, Facebook oldalát, illetve nézte, olvasta, hallotta bármely hirdetését.

A panasz bejelentésének módja és helyei:

 •  szóbeli panasz
 •  írásbeli panasz
 • panaszkezelési határidők
 • személyesen, címünk 7677 Orfű, Barlangkutató utca 1.
 • telefonon keresztül a +36 30 848 5991-es telefonszámon
 • postai úton 7677 Orfű, Barlangkutató utca 1. címen
 • elektronikus levélben info@mecsekhaza.hu
 • a helyszínen a vásárlók könyvébe tett írásbeli panasszal ( 7677 Orfű, Barlangkutató utca 1.)
 
Az írásbeli panaszokat a Mecsek Háza Egyesület a jogszabályban előírt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Írásbeli panaszként kezeljük a fenti elérhetőségre küldött leveleket is. A Mecsek Házban a panaszos számára mind a vásárlók könyvébe, mind más formátumban leadott írásbeli kifogásokat is panaszként kezelünk.

A szóbeli panaszokat a Mecsek Háza azonnal megvizsgálja és lehetőség szerint helyben, a vizsgálatot követően azonnal meg is oldja, s amennyiben ez nem lehetséges, akkor a szóbeli panaszról jegyzőkönyvet vesz fel. A jegyzőkönyvet lehetőség szerint a panaszos egyetértése mellett véglegesíti és egy példányát a panaszosnak átadja. Amennyiben ez utóbbi nem lehetséges, akkor a jegyzőkönyvet legkésőbb a szóbeli panaszra adott válasszal egy időben küldi ki – legkésőbb a panasz beérkezésétől számított 30. napon.

A jegyzőkönyv felvételekor a Mecsek Háza legalább az alábbi adatokat rögzíti:

 • a vendég (panaszos) neve, lakcíme,
 • a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja,
 • a panasz részletes leírása, a panaszos által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke,
 • a vállalkozás nyilatkozata a panasszal kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges,
 • a jegyzőkönyvet felvevő személy és – telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével – a panaszos aláírása,
 • a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje,
 • telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma.
 

A panasz kezelése:
A Mecsek Háza minden panaszt nyilvántartásba vesz, különös figyelmet fordítva a személyes adatok védelmére. A bekért személyes adatok kizárólag az azonosítás célját szolgálják, ezen kívül nem szolgálhatnak egyéb adatgyűjtési célt.

A panaszt benyújtó ügyfél adatait az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII törvény rendelkezéseinek megfelelően kell kezelni.

A panaszkezelés folyamán az ügyféltől kérhető adatok:

 • neve
 • lakcíme, székhelye, levelezési címe
 • telefonszáma
 • értesítés módja
 • panasszal érintett szolgáltatás
 • panasz leírása, oka
 • panaszos igénye
 • a panasz kivizsgálásához szükséges dokumentumok másolata
 • meghatalmazott ügyfél esetén érvényes meghatalmazás
 • minden egyéb adat vagy körülmény ismertetése, amely a panasz kivizsgálásához szükséges lehet
 

Az ügyfél fent felsorolt személyes adataira a beazonosíthatóság és a hatékony ügykezelés miatt van szükség.

A panasz kivizsgálása térítésmentes! A panasz kivizsgálása az összes ide vonatkozó körülmény figyelembevételével történik. A panasz ügyintézésének nyelve magyar.

Minőségi kifogással kapcsolatos panaszügyekben minden esetben ki kell tölteni a „Jegyzőkönyv a fogyasztó minőségi kifogásairól” nevű nyomtatványt, függetlenül attól, hogy a panasz írásbeli vagy szóbeli. A jegyzőkönyv tartalmát a 19/2014 (V.29.) NGM rendelet szabályozza.

A panaszkezeléssel kapcsolatos döntés közlése:
A Mecsek Háza a panaszügyben hozott érdemi döntését pontos, közérthető és egyértelmű indoklással ellátva és azt írásba foglalva továbbítja a panaszos részére. Ha az érdemi döntést közlő irat jogszabályra hivatkozik, a jogszabályhely megjelölése mellett annak érdemi rendelkezését is ismertetni kell.

A panasz elutasítása, vagy a panasz kivizsgálására előírt 30 napos törvényi válaszadási határidő eredménytelen eltelte esetén az ügyfél az alább feltüntetett testületekhez illetve hatóságokhoz fordulhat.

Panaszkezeléssel kapcsolatos ügyintézési felelősségi körök:
A Mecsek Háza a panaszkezelési rendszeréből és folyamataiból adódóan az alábbi személyek jogosultak a panaszkezeléssel érdemben foglalkozni:

Beregi-Nagy Edit – Mecsek Háza Egyesület elnöke

A vásárló további jogérvényesítési lehetőségei:
A panasz elutasítása, vagy a panasz kivizsgálására előírt 30 napos törvényi válaszadási határidő eredménytelen eltelte esetén az ügyfél a következő testületekhez, hatóságokhoz fordulhat. A területileg illetékes Békéltető Testületek, amelyketől ingyenes eljárás igényelhető. Az eljárás megindítására a fogyasztónak minősülő ügyfélnek a fogyasztó lakhelye, vagy a szolgáltatás kötelezettje tevékenységének helye szerinti illetékes megyei kereskedelmi kamara mellett működő Békéltető Testület elérhetőségein lehet eljárást kezdeményeznie. A megyei szervezetek listáját elérheti többek között a www.bekeltetes.hu oldalon. Az ehhez hasonló ügyekben a fogyasztónak lehetősége van bírósághoz fordulni, például amennyiben a békéltetés nem hozott számára megfelelő eredményt.

Amennyiben a Mecsek Háza a panaszkezelés során megsértette a fogyasztó számára biztosított jogszabályokat (így többek között nem adott időben, vagy érdemben választ az írásban vagy szóban közölt panaszra, megtévesztette a fogyasztót, esetleg más, a fogyasztóvédelemmel összefüggő jogszabálysértést követett el), a fogyasztó a lakóhelye szerint illetékes járási hivatalhoz fordulhat. A járási hivatalok elérhetősége: http://jarasinfo.gov.hu

A panaszok nyilvántartása
A Mecsek Háza a beérkezett panaszokat egységes elvek szerint tartja nyilván. A nyilvántartás úgy lett kialakítva, hogy a válaszadás dátuma abból egyértelműen megállapítható legyen. A nyilvántartás alkalmas a panasz okát képező tényeket feltárni, azonosítani, a feltárt tényeket, eseményeket korrigálni és összefoglalni. A Mecsek Háza az írásban érkezett panaszokat jól beazonosítható és visszakereshető módon tárolja az alábbi határidőig:

 • vásárlók könyvébe történő bejegyzés esetén 5 évig
 • elektronikus levél esetén a panaszbejelentés idejét, tárgyát, válaszadás idejét 5 évig
 • postai levél esetén 5 évig

5. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

Hatálybalépés: A szabályzat rendelkezéseit ezen időponttól kezdve, visszavonásig kell alkalmazni.

Orfű, 2022.01.01.