SZÁLLÁS

A MeCSEK HÁZA BEMUTATÁSA

A Mecsek Háza Pécs határától 15 km-re, Komlótól 20 km-re, Orfű és a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi körzet területén elhelyezkedő szálláshely, barlang és természet turisztikai központ, valamint fesztiválhelyszín. Szervezünk extrém barlangtúrákat, kalandos felszíni sétákat a Mecsekben és Orfűn, erdei iskolaiprogramokat, különleges csapatépítőket.

Közvetlen mellettünk halad el a Pécs-Orfű kerékpár út, a zöld és a sárga turista út. Buszmegálló 500 méterre érhető el, ahonnan a főszezonban fél óránként eljuthatunk Pécsre, vagy a szomszédos Abaligetre. Orfűn 4 tó található, a legközelebbi Orfűi-tő és annak családbarát strandja 400 méter távolságra található. A településen számos étterem, jól felszerelt kisbolt, kézműves pékség is megtalálható.

Ugyan a szomszédos házaktól messzebb építettük fel házunkat, ennek ellenére aszfalt úton megközelíthetőek vagyunk. A 2006-ban megnyitott Mecsek Háza télen-nyáron fogadja vendégeit, épületünkben központi fűtés mellett napkollektoros melegvíz ellátás is kiépített, valamint hangulatos cserépkályháinkban ropogó tűz mellett is melegedhetnek vendégeink.

 

 

Épületünk felépítése:

Földszint

Közösségi tér: Az épület földszintjén egy nagy légterű, 35 fő egyidejű étkezésére is megfelelő méretű nappali helyiség, mely teljesen felszerelt konyhával és hangulatos cserépkályhával rendelkezik.

Zuhanyzók és WC-k: Külön helyiségben 2-2 női és férfi zuhanyzó lett kialakítva. Külön helyiségekben a földszinten összesen 3 WC áll vendégeink rendelkezésére (melyből 1 akadálymentesített).

Emelet

Apartman (max. 4 fő)

Kék szoba (max. 5 fő)

Fehér szoba (max. 4 fő)

Nagy szoba (max. 7 fő)

Közös mosdóból nyíló 1-1 férfi és női WC.

 

Tetőtér

Egy légterű, fűtött, matracos helyiség ágyak nélküli. Az itt alvó vendégeknek hálózsákot kell hozni. Maximális kapacitás 16 fő.

ÁRAINK

Kiemelt időszakban a ház és a szobák árszabásáról érdeklődj elérhetőségeinken!

Kiemelt időszakok: március 15., május 1., Pünkösd, Fishing on Orfű, Kis Fishing, augusztus 20., október 23., november 1., december 24-26., december 30-31., január 1.,
és az ezekhez kapcsolódó hosszú hétvégék.

 

Az IFA 18 év felett fizetendő, mértéke 500 Ft/fő/éj.

APARTAMAN

férőhely: 2 fő

ár: 21 000 Ft/éj/2 fő + IFA

pótágy: 4 000 Ft/fő/éj 

gyerekkedvezményért hívjon!

felszerelt konyha

privát fürdőszoba

ingyenes wifi

ingyenes parkolás

cserépkályha

tűzrakóhely

panoráma a szobából

Nagy szoba

férőhely: 2 fő

pótágyazható 7 főig

ár: 16 000 Ft/éj + IFA

pótágy: 4 000 Ft/fő/éj + IFA

közös konyha

közös fürdőszoba

közösségi tér

ingyenes wifi

ingyenes parkolás

cserépkályha

tűzrakóhely

KÉK SZOBa

férőhely: 2 fő

pótágyazható 5 főig

ár: 15 000 Ft/éj + IFA

pótágy: 4 000 Ft

5. pótágy: 3 000 Ft

közös konyha

közös fürdőszoba

közösségi tér

ingyenes wifi

ingyenes parkolás

tűzrakóhely

panoráma a szobából

FEHÉR szoba

férőhely: 2 fő

pótágyazható 4 főig

ár: 14 000 Ft/éj + IFA

pótágy: 4 000 Ft/fő/éj + IFA

közös konyha

közös fürdőszoba

közösségi tér

ingyenes wifi

ingyenes parkolás

tűzrakóhely

TETŐTÉR

férőhely: 16 fő

ár: 2 500 Ft/fő/éj + IFA

Egy légterű, fűtött, matracos helyiség ágyak nélküli. Az itt alvó vendégeknek hálózsákot kell hozni.

közös konyha

közös fürdőszoba

közösségi tér

ingyenes wifi

ingyenes parkolás

tűzrakóhely

TELJES HÁZ EGYBEN*

ár: 150 000 Ft+ 18 év felettieknek 500 Ft/fő/éj IFA

kaució: 50 000 – 100 000 Ft

A 20 fő felett érkező vendégeket csak előzetes egyeztetés alapján tudjuk fogadni, plusz díj fizetése mellett. Tovább részletek lejjebb.

TELJES HÁZ RENDEZVÉNYRE

szállás díj külön számítandó

férőhely beltéren: 35 fő

férőhely kültéren: 60 fő

ár: 75 000 Ft

közösségi tér, konyha, mosdók használata, wifi, projektor, konyha, bográcsozási lehetőség, tűzrakóhely, sörpadok, pingpong asztal

VÁRHATÓ IDŐJÁRÁS

várható időjárás Mecsek Háza

PROGRAM NAPTÁR

A FACEBOOKON TÖRTÉNIK

ELÉRHETŐSÉGEINK

telephone-call

+36 30 848 5991

email

info@mecsekhaza.hu

EXTRÉM BARALNGTÚRA

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK

2 év alatt a szállás ingyenes

6 éves korig 30% kedvezmény (ha családdal érkezik)

Az Idegenforgalmi Adó (IFA) csak 18 év felett fizetendő.

Iskolás csoportoknak extra kedvezmény! Érdeklődni telefonon mailben lehet!

TOVÁBBI részletes INFORMÁCIók

 • Mecsek Háza teljes vendégkapacitása beltéren 35 fő, bel- és kültéren  60 fő.
 • A 20 fő felett érkező vendégeket csak előzetes egyeztetés alapján tudjuk fogadni, plusz díj fizetése mellett.
 • A házirendben meghatározott érkezés (14:00) és távozás (10:00 óra) időpontjánál előbbi érkezés/későbbi távozás díja 10 000 Ft/óra, előzetes egyeztetés után!  
 • Kaució: 100 000-500 000 Ft, mely függ a foglalt létszámtól és az eltöltött éjszakák számától.
 • Ház bérleti díja rendezvényre 14-21 óra közötti időszakra: 100.000 Ft/ alkalom, mely magába foglalja a földszinti helyiségek az épület környezetének és berendezéseinek használatát: közösségi tér, konyha, mosdók használata, wifi, projektor, konyha, bográcsozási lehetőség, tűzrakóhely, sörpadok, pingpong asztal
 • A teljes ház kibérlése: 150 000 Ft/éj + IFA
 • Lemondási feltételek

  Az érkezést megelőző lemondás (az előleg összegére vonatkozóan)

  120 napon kívül lemondás: költségmentes

   119-91 napon belüli lemondás: 30%

  90-61 napon belüli lemondás: 50%

  60 napon belüli lemondás vagy meg nem érkezés esetén: 100%

  Amennyiben a Fishing on Orfű, Kispál on Orfű idejére foglalt, a lemondás bármikor: 100%

  Előleggel megerősített foglalás az érkezést megelőző 120 napig költségmentesen mondható le (kivéve Fishing/Kispál on Orfű). Az előleget az átutalás költségével csökkentve fizeti vissza a Mecsek Háza Egyesület. 

 • Minden időszakban meghatározásra kerül egy alap elektromos áram és a gázfogyasztás, amelyet a szolgáltatás díja tartalmaz. (Konkrét egyeztetés a foglalás előtt e mailben!) Az e feletti extra fogyasztás díja – a villanyóra és a gázóra állása alapján – a szolgáltatási díjhoz hozzáadódik és a kaucióból levonásra kerül.
 • A Mecsek Háza emeletén iroda, a földszinten erdő felőli bejárattal bíró barlangász öltöző és a Noé Barlangász terasz konyhája található. Ezek a helyiségek a funkciójuknak megfelelően működhetnek a ház teljes szállás-kapacitásának kibérlése esetén is.
 • A Mecsek Háza mellett főszezonban és a fesztiválok idején kisforgalmú büfé, a Noé Barlangászterasz üzemel. 

Tisztelt Vendégeink, kérjük, hogy itt tartózkodásuk során az alábbi házirendet szíveskedjenek betartani, hogy kellemes és zökkenőmentes legyen a pihenésük! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szolgáltatás igénybevételének kezdetével elfogadják házirendünket, és kötelezettséget vállalnak annak betartására.

A házirendben foglaltak megszegése esetén az üzemeltető, a Mecsek Háza Egyesület (továbbiakban MHE) semmilyen felelősséget nem vállal, okozott kár megtérítésére igényt tart.

A Mecsek Háza védett természeti környezetben található, így fokozottan ügyeljünk a természet értékeinek megóvására.

 • A Mecsek Házát és a környezetében lévő létesítményeit mindenki csak saját felelősségére használhatja!
 • A szállás elfoglalása 14 órától lehetséges, és kérjük, a szállást reggel 10 óráig elhagyni szíveskedjenek.
 • Távozás napján az épületet és berendezéseit, felszereléseit rendezetten, sértetlenül, az átvétel állapotában kell vissza adni. Távozáskor a nem átvételi állapotában vissza adott ház extra takarítási költségét a szállóvendég a helyszínen köteles megfizetni, melynek mértéke 20 000 Ft. (Teljes ház bérlésekor a kaucióból kerül levonásra).
 • A Házban dohányozni szigorúan tilos, erre az épület mellett a  kijelölt dohányzóhelyen van lehetőség.
 • A Ház előtti tűzrakó helyet vendégeink szabadon használhatják, de a tűzhöz kellő fát nem tudjuk biztosítani. (A ház saját fakészlete csak a cserépkályhák fűtésére használható.)
 • Távozáskor kérjük a benti szemeteseket kiüríteni a melléképület mellett elhelyezett szemétgyűjtőkbe.
 • Érkezéskor minden vendég személyi iratai alapján bejelentkezési lapot köteles kitölteni és a megfelelő adatok megadásával az adatszolgáltatási kötelezettségének eleget tenni.
 • Háziállatot kizárólag előzetes engedély alapján lehet hozni.
 • A szolgáltatások árát az igénybevétel előtt kell kiegyenlíteni.
 • Sportszerbérlési lehetőség: térítés mentesen pingpong ütő és pingpong labda kölcsönözhető, díj ellenében barlangász felszerelés bérelhető, melynek díjszabása: overall: 1 000 Ft/nap; gumicsizma: 500 Ft/nap; kobak fejlámpával: 2 000 Ft/nap. Teljes felszerelés egyben kedvezményes: 2 500 Ft/nap áron bélrelhető. Vezetett túráink során a felszerelés bérlés díját a program díja tartalmazza.
 • Amennyiben nem tartózkodnak egy helyiségben, kérjük a villanyokat mindig kapcsolják le és győződjenek meg az elektromos eszközök üzemen kívül helyezéséről.
 • A Ház berendezéseit, eszközeit, felszereléseit, vagyontárgyait rendeltetésszerűen kell használni, a szándékosan vagy gondatlanságból megrongált, jogosulatlanul eltulajdonított tárgyakat kötelesek pótolni, és az okozott károkat kötelesek megtéríteni.
 • A Házban való közlekedésnél, különös tekintettel a tetőtér használatakor fokozott figyelmet kérünk a balesetek elkerülése érdekében. A nem rendeltetésszerű és körültekintő használat során bekövetkező balesetekért nem vállal felelősséget az üzemeltető.
 • Értékmegőrző nincs a Házban, ugyan akkor az épület és a szobák zárhatók, kérjük értékeikre fokozottan ügyeljenek. Az elveszett tárgyakért felelősséget nem az üzemeltető nem vállal.
 • Hangoskodással, közszemérmet sértő viselkedéssel, túlzott alkoholfogyasztással, tilos megzavarni a Házban tartózkodók nyugalmát!
  A vendégek a szolgáltatás módjára, minőségére vonatkozó panaszukat, a létesítmény üzemeltetésével kapcsolatosan kifogásukat a panaszkönyvben tehetik meg.
 • Az MHE alkalmazottai, tagjai bármikor jogosultak a szolgáltatás igénybevételének jogosságát ellenőrizni.
  A hangosító berendezéseket kérjük a minimálisra csökkenteni éjfél után, a csendháborítással és egyéb panasszal kapcsolatos felelősséget üzemeltető, a házban tartózkodókra ruházza át.
 • A teljes ház kibérlése esetén a kaució 100 000 – 500 000 Ft, amelyet a ház átvételi állapotában való visszaadás esetén teljes összegben visszafizetünk.
 • Az épület környezet kamerával megfigyelt terület. A kamerák által rögzített felvételek a jogszabályoknak megfelelően kezeljük.
 • A házirend betartatásáért, és a kiskorúak felügyeletéért legalább egy 18. életévét betöltött személy felel.
 

Szállással kapcsolatos információk

 • 2 év alatti gyermek ingyen száll meg; 6 éves korig 30%-os kedvezménnyel, (abban az esetben, ha családdal érkeznek; gyerekcsoportokra a kedvezmény nem érvényes)
 • A szállást 14 órától lehet elfoglalni és másnap 10 óráig kell elhagyni, amennyiben előbb érkeznének, vagy később távoznának 10 000 Ft/óra díjat számolunk fel.
 • Csomagot előbb is le lehet tenni a házban, a turisztikai programvezetővel egyeztetetten.
 • Az IFA 18 éves kor felett fizetendő; a mértéke 500 Ft/fő/éj.
 • Ágyneműhasználat: lepedő és párnahuzat használatát tartalmazza a szállásdíj, hálózsákot vagy takarót hozni kell. Külön térítés ellenében teljes ágynemű garnitúra kérhető.
 • Hosszú távú bérlése esetén heti rendszerességgel takarítás és ágyneműcsere biztosított, egyéni kérés esetén napi takarítás és ágynemű csere külön díj ellenében kérhető.
 • A házat kötelesek teljes körűen kibérelni, amennyiben születésnap, baráti összejövetel, legény-vagy lánybúcsú kerül megrendezésre – akár 10 fő alatti létszám esetén is.
 • A szálláson kültéren éjfélig van lehetőség zenehallgatásra, utána, kérjük ennek mellőzését. Beltéren kérjük legyenek tekintettel a többi szállóvendégre, a hangos tevékenységet 22 óra után mellőzzék.

Mecsek Háza Egyesület | 7677 Orfű, Barlangkutató utca 1. | Adószám: 18033067-1-02

 

1. A PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT CÉLJA
A Mecsek Háza Egyesület által üzemeltetett Mecsek Háza vendégei panaszkezelési igényeinek magasabb szintű kielégítése és hatékony kezelése érdekében alakította ki az alábbi szabályzatot.

2. A SZABÁLYZAT ALAPELVEI
A panaszok teljes körű kivizsgálásának és megválaszolásának elve: a Mecsek Háza Egyesület számára a legfontosabb, hogy vendégei mindig elégedettek az igénybe vett szolgáltatással. Ennek céljából  a panaszaikat teljes körűen, egyenlő eljárás keretében ki kell vizsgálni, mely vizsgálat fontos információkat és tanulságokat eredményezhet számunka. Egyesületünk a panaszkivizsgálást követően kötelezi magát, hogy olyan választ ad, melyben részletesen kitér a panasz teljes körű kivizsgálásának eredményére, a panasz javasolt rendezésére, megoldására vonatkozó intézkedésekre, illetve a panasz elutasítása esetén az elutasítás indokára. Ezen felül a panaszos tájékoztatást kap arról, hogy panaszával mely hatósághoz fordulhat.

 
3. A SZABÁLYZAT HATÁLYA
Személyi hatály

Jelen szabályzat hatálya kiterjed az épületben dolgozó minden munkatársa, akik kötelesek megismerni jelen szabályzat rendelkezéseit és azok betartásáért személyes felelősséggel tartoznak.

Tárgyi hatálya
A szabályzat hatálya a panaszok bejelentésével kapcsolatos panaszkezelési tevékenységre terjed ki. Jelen szabályzat nem terjed ki a panasznak nem minősülő bejelentések kezelésére.

4. RÉSZLETES RENDELKEZÉSEK
A panasz:
A panasz a Mecsek Háza szolgáltatásával, vagy mulasztásával szemben felmerülő minden olyan kifogás, melynek rendezésére a panaszos egyértelműen és kifejezetten a Mecsek Háza üzemeltetői eljárását kéri. Kérjük ügyfeleinket, hogy kifogásaikat közvetlenül a Mecsek Házában vagy a honlapunkon eltüntetett elérhetőségeinken jelentsék be.

Nem minősül panasznak, ha az ügyfél a Mecsek Házától általános tájékoztatást, véleményt, vagy állásfoglalást igényel.

A panaszos:
Panaszos lehet minden olyan, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV törvény alapján fogyasztónak minősülő személy, aki a Mecsek Háza szolgáltatásait igénybe vette, vagy információszerzési szándékkal kereste fel honlapját, Facebook oldalát, illetve nézte, olvasta, hallotta bármely hirdetését.

A panasz bejelentésének módja és helyei:

 •  szóbeli panasz
 •  írásbeli panasz
 • panaszkezelési határidők
 • személyesen, címünk 7677 Orfű, Barlangkutató utca 1.
 • telefonon keresztül a +36 30 848 5991-es telefonszámon
 • postai úton 7677 Orfű, Barlangkutató utca 1. címen
 • elektronikus levélben info@mecsekhaza.hu
 • a helyszínen a vásárlók könyvébe tett írásbeli panasszal ( 7677 Orfű, Barlangkutató utca 1.)
 
Az írásbeli panaszokat a Mecsek Háza Egyesület a jogszabályban előírt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Írásbeli panaszként kezeljük a fenti elérhetőségre küldött leveleket is. A Mecsek Házban a panaszos számára mind a vásárlók könyvébe, mind más formátumban leadott írásbeli kifogásokat is panaszként kezelünk.

A szóbeli panaszokat a Mecsek Háza azonnal megvizsgálja és lehetőség szerint helyben, a vizsgálatot követően azonnal meg is oldja, s amennyiben ez nem lehetséges, akkor a szóbeli panaszról jegyzőkönyvet vesz fel. A jegyzőkönyvet lehetőség szerint a panaszos egyetértése mellett véglegesíti és egy példányát a panaszosnak átadja. Amennyiben ez utóbbi nem lehetséges, akkor a jegyzőkönyvet legkésőbb a szóbeli panaszra adott válasszal egy időben küldi ki – legkésőbb a panasz beérkezésétől számított 30. napon.

A jegyzőkönyv felvételekor a Mecsek Háza legalább az alábbi adatokat rögzíti:

 • a vendég (panaszos) neve, lakcíme,
 • a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja,
 • a panasz részletes leírása, a panaszos által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke,
 • a vállalkozás nyilatkozata a panasszal kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges,
 • a jegyzőkönyvet felvevő személy és – telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével – a panaszos aláírása,
 • a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje,
 • telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma.
 

A panasz kezelése:
A Mecsek Háza minden panaszt nyilvántartásba vesz, különös figyelmet fordítva a személyes adatok védelmére. A bekért személyes adatok kizárólag az azonosítás célját szolgálják, ezen kívül nem szolgálhatnak egyéb adatgyűjtési célt.

A panaszt benyújtó ügyfél adatait az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII törvény rendelkezéseinek megfelelően kell kezelni.

A panaszkezelés folyamán az ügyféltől kérhető adatok:

 • neve
 • lakcíme, székhelye, levelezési címe
 • telefonszáma
 • értesítés módja
 • panasszal érintett szolgáltatás
 • panasz leírása, oka
 • panaszos igénye
 • a panasz kivizsgálásához szükséges dokumentumok másolata
 • meghatalmazott ügyfél esetén érvényes meghatalmazás
 • minden egyéb adat vagy körülmény ismertetése, amely a panasz kivizsgálásához szükséges lehet
 

Az ügyfél fent felsorolt személyes adataira a beazonosíthatóság és a hatékony ügykezelés miatt van szükség.

A panasz kivizsgálása térítésmentes! A panasz kivizsgálása az összes ide vonatkozó körülmény figyelembevételével történik. A panasz ügyintézésének nyelve magyar.

Minőségi kifogással kapcsolatos panaszügyekben minden esetben ki kell tölteni a „Jegyzőkönyv a fogyasztó minőségi kifogásairól” nevű nyomtatványt, függetlenül attól, hogy a panasz írásbeli vagy szóbeli. A jegyzőkönyv tartalmát a 19/2014 (V.29.) NGM rendelet szabályozza.

A panaszkezeléssel kapcsolatos döntés közlése:
A Mecsek Háza a panaszügyben hozott érdemi döntését pontos, közérthető és egyértelmű indoklással ellátva és azt írásba foglalva továbbítja a panaszos részére. Ha az érdemi döntést közlő irat jogszabályra hivatkozik, a jogszabályhely megjelölése mellett annak érdemi rendelkezését is ismertetni kell.

A panasz elutasítása, vagy a panasz kivizsgálására előírt 30 napos törvényi válaszadási határidő eredménytelen eltelte esetén az ügyfél az alább feltüntetett testületekhez illetve hatóságokhoz fordulhat.

Panaszkezeléssel kapcsolatos ügyintézési felelősségi körök:
A Mecsek Háza a panaszkezelési rendszeréből és folyamataiból adódóan az alábbi személyek jogosultak a panaszkezeléssel érdemben foglalkozni:

Beregi-Nagy Edit – Mecsek Háza Egyesület elnöke

A vásárló további jogérvényesítési lehetőségei:
A panasz elutasítása, vagy a panasz kivizsgálására előírt 30 napos törvényi válaszadási határidő eredménytelen eltelte esetén az ügyfél a következő testületekhez, hatóságokhoz fordulhat. A területileg illetékes Békéltető Testületek, amelyketől ingyenes eljárás igényelhető. Az eljárás megindítására a fogyasztónak minősülő ügyfélnek a fogyasztó lakhelye, vagy a szolgáltatás kötelezettje tevékenységének helye szerinti illetékes megyei kereskedelmi kamara mellett működő Békéltető Testület elérhetőségein lehet eljárást kezdeményeznie. A megyei szervezetek listáját elérheti többek között a www.bekeltetes.hu oldalon. Az ehhez hasonló ügyekben a fogyasztónak lehetősége van bírósághoz fordulni, például amennyiben a békéltetés nem hozott számára megfelelő eredményt.

Amennyiben a Mecsek Háza a panaszkezelés során megsértette a fogyasztó számára biztosított jogszabályokat (így többek között nem adott időben, vagy érdemben választ az írásban vagy szóban közölt panaszra, megtévesztette a fogyasztót, esetleg más, a fogyasztóvédelemmel összefüggő jogszabálysértést követett el), a fogyasztó a lakóhelye szerint illetékes járási hivatalhoz fordulhat. A járási hivatalok elérhetősége: http://jarasinfo.gov.hu

A panaszok nyilvántartása
A Mecsek Háza a beérkezett panaszokat egységes elvek szerint tartja nyilván. A nyilvántartás úgy lett kialakítva, hogy a válaszadás dátuma abból egyértelműen megállapítható legyen. A nyilvántartás alkalmas a panasz okát képező tényeket feltárni, azonosítani, a feltárt tényeket, eseményeket korrigálni és összefoglalni. A Mecsek Háza az írásban érkezett panaszokat jól beazonosítható és visszakereshető módon tárolja az alábbi határidőig:

 • vásárlók könyvébe történő bejegyzés esetén 5 évig
 • elektronikus levél esetén a panaszbejelentés idejét, tárgyát, válaszadás idejét 5 évig
 • postai levél esetén 5 évig

5. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

Hatálybalépés: A szabályzat rendelkezéseit ezen időponttól kezdve, visszavonásig kell alkalmazni.

Orfű, 2022.01.01.