Tudod mi történik a Medvehagyma Fesztiválon a Mecsek Házánál?

Picture of Beregi-Nagy Edit

Április 20-21-én Orfűn a Medvehagyma Fesztivál várja a vendégeket; sok-sok finom falattal, medvehagymás étellel, programmal, főzőversennyel. Vagyis, ha szuper forgatagra vágysz, azt minden bizonnyal megtalálod e két napon Orfűn.  Ám a madárcsicsergéses, erdőzúgásos béke szigetét is meglelheted a Mecsek Házához látogatva.  Mi barlangász pikniket rendezünk, ahol  lesznek medvehagymás finomságok, különleges programok és legfőképpen szuper beszélgetésre, baráti társaságra és esti tábortűzre is lelhetsz.

 

Milyen ételekkel várunk?
A bográcsban szarvaspörkölt fog rotyogni, amiből a medvehagyma sem hiányozhat! A sütőben a titkos receptünk alapján készített medvehagymás pogácsa fog sülni, amit egész nap frissen sütünk, hogy azon melegében kóstolhasd.
A Noé Barlangászteraszon napágyakkal is várunk, ahol sütkérezhetsz a tavaszi fényekben, kortyolhatod a medvehagymás Barlangász koktélt is, amely igazi kuriózum, több titkos összetevője is van!
Alkonyattól a ház előtti teraszon a tűznél szalonnát és baconbe tekert virslit süthetsz velünk.

Milyen programokra várunk? 

A Mecsek Házában bemutatjuk a környék és a távolabbi tájak különleges kőzeteit, kristályait, sőt még egy sok-sok millió évvel ezelőtt e területen élt mamut fogát is megmutatjuk. Az erdőben kis sétát teszünk és az évezredes keleti egészségmegőrzésben és orvoslásban is meghatározó szereppel bíró Tao légzőgyakorlatokat végzünk, hogy a téli időszak alatt kimerül testünk és lelkünk is új erőre kapjon! A Mecsek Házában medvehagymás pogácsasütő workshopra várunk, ahol ellesheted a titkos receptünk fortélyait. A teraszon pedig a barlangász csomók világával ismerkedhetsz és regisztrálhatsz az extrém barlangtúrára!

Hol találod meg a Mecsek Házát? 

A barlangász piknik helyszíne a Mecsek Háza és a Noé Barlangászterasz, melyeket varázslatos, panorámás környezetben találsz meg Orfű szélén, a bicikli út, turista útvonalak találkozásában, az Orfűi Malmok és a Vízfő-forrás szomszédságában.
A BELÉPÉS DÍJTALAN!
Orfűn számos programot találsz a Medvehagyma fesztivál ideje alatt:
Ez lesz a Malmoknál 
Ez történik a Kemencés udvarban és a Muskátli vendéglőben
Ez történik a Cultur Piacon
Ez vár a Medvehagyma Házban

Miért szuper élelmiszer  a medvehagyma? 

A medvehagyma levele számos vitaminnak és ásványi anyagnak forrása, beleértve az A- és C-vitamint, a vasat és a kalciumot. Olyan vegyületeket is tartalmaz, amelyek csökkentik a gyulladást és javítják a szív egészségét. Évszázadok óta használják gyógyászati célokra; antibakteriális, vírus és gombaellenes, ezért segíthet az immunrendszer erősítésében. Egyébként a medvehagyma minden része ehető, és különféle ételekhez felhasználhatók, hogy finom, friss, fokhagymás ízt adjanak. A levelek salátákhoz, pestókhoz és levesekhez ideálisak!