Idén is lesz Nagy Orfűi Szalonna- és Kolbászfesztivál

Picture of Beregi-Nagy Edit

Hurka, kolbász, töpörtyű, szalonna és pecsenye…minden, mi szem-szájnak ingere!

Az idén is megrendezzük, immáron a kilencedik alkalommal, a kóstolókkal körített Nagy Orfűi Szalonna- és Kolbászfesztivált. November első szombatján várjuk a disznótoros ínyencségek kedvelőit és a fél disznókat feldolgozó csapatokat Orfűre a Mecsek Háza előtti területre.  November 5-én,  reggel a csapatok átveszik a fél sertéseket, amelyek feldolgozásából készülnek a nagyközönségnek kóstolóként szolgáló és a zsűrizésre szánt ételek.

Készül hurka, kolbász, abált szalonna, töpörtyű, pecsenye és pörkölt. Ahány csapat, annyi féle szájíz szerint! A többi között ez teszi egyedivé a fesztivált. Látogatóink a kóstolójegyek megvásárlásával, kedvükre ínyenckedhetnek. Kérhetnek hurka-kolbászt, pörköltet, vagy éppen disznótoros kóstolót. (A kóstoló adagok mennyisége a szokásos magyar éttermi adagokhoz igazított.)

A fesztiválon helyi kézművesek, borászok és édességek készítőinek a termékei közül is válogathatunk, a gyermekeknek pedig arcfestés is lesz.

Aki szereti a hagyományos ízeket nem hiányozhat az évszázados magyar gasztronómiai hagyományoknak hódoló IX. Nagy Orfűi Szalonna- és Kolbászfesztiválról!

Reggel még fél disznó, délre már kóstoló! 

Várunk 2022. november 5-én a Mecsek Háza előtti területen a IX. Nagy Orfűi Szalonna- és Kolbászfesztiválra! 

Tagja lehetsz a zsűrinek is!

(Fotó: a legtöbb első helyezést elért csapat, az orfűi önkormányzat színeiben. )

Gyere a csapatoddal és TE is nevezz!

További információ: 06-30-848-5991

mail:   orfuiszalonnafeszt@gmail.com

info@mecsekhaza.hu