A medvehagymás pogácsa volt a sztár a Barlangász Pikniken

Picture of Beregi-Nagy Edit

Múlt hét végén minden a medvehagymáról, a gasztronómiáról, a kézműveskedésről és az élményekről  szólt Orfűn a 18. Medvehagyma Fesztiválon. A több helyszínen zajló események még a borongós, szemerkélő esős időben se tartották otthon a nagyérdeműt. Bár való igaz, hogy a ragyogó napsütés dobott volna nagyot a vendégszámon! 

A faluban az Orfűi Malmok, a Kemencés udvar, a Cultur Piac és a Medvehagyma Ház is rengeteg finomságot és programot kínált.

A Mecsek Házánál a medvehagymás pogácsa workshop volt igen népszerű. A pogácsa sütését szinte egy percre se hagyhattuk abba. Amint kisült egy tepsivel máris elfogyott! A receptet sem titkoljuk, bátran próbáld ki otthon is! Medvehagymás pogácsa recept: 

Bőrig áztunk a föld alatti vízesésben

A másik rendíkívül népszerű programunk a Trió-barlangtúra volt, amellyel indítottuk a szezont. Vendégünk volt egy nagy-nagy család. A kisiskolásoktól kezdve a már dolgozó felnőttekig, valamint a nyolcgyermekes szülők mindannyian nagyon élvezték a kalandos túrát. Közülük többen nem először voltak a vendégeink a barlangban. Számunkra is extém volt most a Trió túra, hiszen a tavaszi bőséges csapadék igen vizessé tette a barlangot. Zubogó vízesés is keletkezett ennek okán a legnagyobb teremben. S bár bőrig áztunk, kárpótolt minket a sok víz miatt csillogó sziklák és cseppkövek látványa.

Köszönjük, hogy a vendégeink voltatok és részt vettetek a workshop-on, megkóstoltátok a medvehagymás pogácsánkat, kalandoztatok velünk a Trió-barlangtúrán, csodáltátok a Mecsek Házától a szuper panorámát! Visszavárunk!