Szarvasbőgés hallgatás a Mecsek Házánál!

Picture of Beregi-Nagy Edit

MÁR ELKEZDŐDÖTT!!!! A Mecsek Háza teraszáról élvezheted a szarvasbőgés fantasztikus hangját. Ráadásul Orfűn még tombol a nyár: isteni a tó vize, 23-25 Celsius fokos, a levegő nappal 28-30, és éjjel is sétálhatsz pólóban! Ha most foglalsz a Mecsek Házba szállást akkor 3 éjszaka után díjmentesen hosszabíthatsz egy napot. Vagyis  a 4. éjszakai szállásodat ajándékba adjuk! Az erdőt is érdemes járni! Érik a szeder és ízletes gombákra is bukkanhatsz!

Az idén kicsit türelmetlenebbek voltak a szarvastehenek, így korábban kezdődött a gímszarvasok bőgési időszaka! Már most hallani lehet a párzásukhoz köthető lenyűgöző hangokat, akár a Mecsek Háza teraszáról, vagy szobáiból is. Szeptember 6-a óta szarvasbőgéstől zeng mellettünk az erdő!

A  szaporodásra készen álló nőstény szarvasok által kibocsátott illatanyag hatására kezdődik a bőgés. A szarvasbikák ezzel a dominanciájukat jelzik egymásnak, és a területüket jelölik ki, ahová a nőstényeket párzásra hívják.  Az idősebb hímek hangja mélyebb, míg a fiatalok gyakrabban és hosszabban hallatják hangjukat. A hang azonban nem mindíg elegendő a trónkövetelő vetélytársak elriasztására. Így a hímek a február vége, az agancshullatást követően megnövesztett „koronájukkal” is párviadalra kelhetnek egymással. A küzdelem azonban nem életre-halálra szól. A bikák igyekeznek  elkerülni a komolyabb sérüléseket. A győztes  jutalma, hogy akár naponta 30-40 nősténnyel is párosodhat.

Most e lenyűgöző természeti jelenség mellé ajándékkal is kedveskedünk a hozzánk érkezőknek! 3=4 akciónk keretében a 3 egymást követő éjszakára szóló, normál árú foglalás utáni  4. éjszakai szállást díjmentesen biztosítjuk. ( Ugyanabban a szobában és kategóriában, mint amire a vendégünk 3 éjszakás foglalása szólt. Az akció kedvezménye csak  megszakítás nélküli tartózkodással vehető igénybe.)

A fürdőzés szerelmesei se fognak csalódni, ha most Orfűre látogatnak! A tó vize reggel 23, míg délutánra 25 fokosra melegszik!

Nálunk még tart a nyár, ne csússz le róla!