Mi kell a nőnek? Mi ezt adjuk, de ez nem minden…

Picture of Beregi-Nagy Edit

Hogy mi kell a nőnek? Mel Gibson a 2001-ben bemutatott sikerfilmben másodpercenként csekkolhatta, hogy mire vágynak a nők, és igyekezett is mindezt a saját javára fordítani. Ám talán másoknak nem kell várni, hogy képessé váljanak olvasni a nők gondolataiban. És talán a virágot is felválthatná valami más a nőnapon…

Ez a Mecsek Háza meglepetése a hölgyeknek nőnapra

Lévén, hogy a Nemzetközi Nőnap a nemek közti egyenlőséget célzó mozgalom ünnepe, mi most a gazdasági egyenlőtlenségekre szeretnénk fókuszálni.  Hiszen nem csak a 3. világban, hanem a fejlett nyugaton és idehaza is a nők a férfiakkal azonos pozíciókban betöltött állásokban általában 16%-al kevesebb fizetést kapnak, mint a férfiak. Így mi a saját kereteinken belül a hamarosan startoló extrém barlangtúrákon részt venni kívánó hölgyeknek 16%-os kedvezményt kínálunk. ?  (A kedvezmény a 2024. március 8-án megrendelt és a 10 napon belül kiegyenlített előlegű foglalásokra érvényes! )

Foglalás: ITT

 

Miért is ünnepli a világ a nőnapot?

Tévhitek: a nőiesség ünnepe, amikor azért kell kedveskedni virággal a hölgyeknek, mert szépségükkel, kedvességükkel megédesítik a férfiak életét.

Valóság: az 1900-as évek elején a nők a szavazati jogukért és a jobb munkakörülményekért kezdtek el küzdeni. A Nemzetközi Nőnap egy globális mozgalom, amely a nők társadalmi, gazdasági, kulturális és politikai egyenlőségét, az egyenlő bánásmód megvalósítását célozza.

Az ünnep alkalmat ad arra is, hogy felhívjuk a figyelmet a nők elleni erőszak problémájára.

A nőnapról bővebben: ITT

Mire vágynak a nők?

Mini közvéleménykutatásunk eredménye:

A hölgyek leginkább figyelemre vágynak, és arra, hogy ne állandó harcnak érezzék a hétköznapokat a férfiakkal. Biztonságot szeretnének, és azt, hogy megbízhassanak a párjukban, legyen közös céljuk, és legyen közös feladat a célok elérése. Arra, hogy ne gazdasági kényszerűségből maradjanak egy kapcsolatban, hanem azért, mert jó abban a kapcsolatban élni.  Arra, hogy elkápráztathassák nőiességükkel a férfiakat, és a férfiak is el akarják kápráztatni a nőket férfiként. És legfőképpen arra, hogy azonos jogaik, lehetőségeik legyenek, nem csak a munka, hanem a szabadidő területén is.

Várunk a felejthetetlen élményre!