Hadat üzenünk a szemétnek Orfűn és környékén!

Picture of Beregi-Nagy Edit
Van, aki rothadó hulladékkal övezett településen szeretne élni? Van, aki nem bánja, ha az orrfacsaróan bűzös háztartási szemétlé beleszivárog az ivóvizet is adó talajba? Van, aki örömmel tekint körbe az autóutak mentén látva, amint a szél fel-fel kapja az útszélére kihajított üdítős dobozokat, kisebb-nagyobb nejlon zsákokat?  

A magától értetődő válasz az lenne, hogy nem, nincs ilyen ember! Ám sajnos a gyakorlati tapasztalat ennek ellentmond. Szemét van az erdők szélén és mélyén, az árkok partján, az autóutak mentén. MERT mindig akadnak, akik….. (húúú mennyi szitokszó is lehetne a folytatásban…)

Gyere velünk erdőt takarítani!

A Mecsek Háza csapata idén is erdőt, mezőt, árkot, települést takarít 2023. március 18-án. E napon az Orfűi Polgármesteri Hivatal és az Orfűért Egyesület szervezéséhez csatlakozva mi is tenni fogunk azért, hogy ne legyen szeméttel teli a környezetünk. Ha neked is fontos ez és velünk tartanál, akkor március 18-án 8:30-tól várunk egy teával a Mecsek Házánál. Innen közösen indulunk a közösségi találkozóhelyre az önkormányzathoz és a legégetőbb takarítást igénylő helyeket végigjárjuk nagy hulladékgyűjtő zsákokkal.

Múlt évben a szurdokot takarítottuk! 

A Mecsek Háza Egyesület csapata 2022-ben a Sárkány-szurdok kitakarítását vállalta. Ezt a túrázásra is ideális területet bejárva megdöbbentő mennyiségű szemétre bukkantunk. Volt, amit hosszan ástunk ki és volt, amit nemrég hajíthattak el az erdőben. Közben gyönyörködtünk az egyre zöldebbé váló tájban, élveztük a medvehagyma illatát. Tudtuk, valami nagyon jó dolog részesei vagyunk az erdőtakarítással.
Erre invitálunk az idén téged is, ha neked is fontos, hogy legyen friss levegő, egészséges és tiszta erdő és autóút menti árkok, parkok, erdőszélek és erdei turistautak!

Írj nekünk, hívj minket, ha számíthatunk rád!