Éjszakai túra – bátorságpróbával

Picture of Beregi-Nagy Edit

Az alkonyatkor induló éjszakai túra szuper élményeket nyújtó, játékos feladatokkal tűzdelt.  A résztvevők több csapatot alkotva mérik össze ügyességüket, tájékozódási tudásukat és rejtélyfejtési képességeiket! 

Mind-e közben megfigyeljük és megfejtjük a titokzatos és időnként félelmetesnek tűnő éjszakai hangokat, repülő lényeket, és megkíséreljük, hogy a túrát mindenféle mesterséges fény nélkül teljesítsük. 

Nyár elején a szentjánosbogarak „mécsesei” a hold és a csillagok is segítenek a tájékozódásban. Ősszel pedig a szarvasbőgés és az állatok mozgásának a meglesése teszi felejthetetlenné programot!

A éjszakai túra két helyszínről indul, Orfű település határából. Az erdőben és a tavak mentén vezetett túra kiválóan alkalmas iskolai kirándulások programjaként.

A résztvevők  számos érdekességet hallhatnak az éjszakai erdő élővilágáról, a benne élő állatok és növények sajátosságairól.

A résztvevők a túra során bátorságukat, tájékozódási képességeiket is tesztelhetik.

Augusztus végétől október közepéig a szarvasbőgés lenyűgöző hangjainak megfigyelése is része az éjszakai túrának.

Az éjszakai  túra:

1. A Mecsek Házától indul és oda érkezik vissza.

2. A tereresi buszfordulótól indul és oda is érkezik vissza.

Időtartam: kb. 2 óra

Részvételi díj: 2000 Ft/ fő (tanár kísérőknek díjmentes), de minimum 40 000 Ft/csoport (1-20 főig)

A túra után  – egyedi egyeztetést követően – lehetőség van tábortűz gyújtásra a Mecsek Házánál, akár szalonnasütéssel kiegészítve. Ehhez vállaljuk a szükséges hozzávalók beszerzését is.