Éjszakai túra – bátorságpróbával

Picture of Beregi-Nagy Edit

Az alkonyatkor induló éjszakai túrán megfigyeljük és megfejtjük a titokzatos és időnként félelmetesnek tűnő éjszakai hangokat: a láperdő neszeit, a patak és a tó éjszakai életét, a táplálkozó denevéreket. Nyár elején a szentjánosbogár rajzás, ősszel pedig a szarvasbőgés megfigyelése teszi felejthetetlenné programot!

Az Orfű település határában és a tavak mentén vezetett túra kiválóan alkalmas iskolai kirándulások programjaként. Az osztály tagjait együttműködésre készteti, erősíti a közösségen belüli kohéziót.

A túra során a résztvevők  számos érdekességet hallhatnak az éjszakai erdő élővilágáról, a benne élő állatok és növények sajátosságairól. A diákok bátorságpróbán is rész vehetnek, amely egy játékos feladat végrehajtása az éjszakai erdőben.

Augusztus végétől október közepéig a szarvasbőgés lenyűgöző hangjainak megfigyelése kerül az éjszakai túra középpontjába. Az erdő lenyűgöző vadjáról,  a szarvasokról hallhatnak érdekességeket a résztvevők. Sőt megtudhatják azt is, hogy a legendás Disney mozi főszereplőjének, Bambinak ki volt az ihletője, valamint az is, hogy  őz-, vagy szarvasgida-e!

Az éjszakai  túra a Mecsek Házától indul és oda érkezik vissza.

Időtartam: 1-1,5 óra

Részvételi díj: 1500 Ft/ fő (tanár kísérőknek díjmentes), de minimum 30 000 Ft/csoport (1-20 főig)

A túra után  – egyedi egyeztetést követően – lehetőség van tábortűz gyújtásra a Mecsek Házánál, akár szalonnasütéssel kiegészítve. Ehhez vállaljuk a szükséges hozzávalók beszerzését is.