BaRLANGTÚRA FOGLALÁS

BARLANGLÁTOGATÁSI SZABÁLYZAT

A barlangi túra feltételei:
 1. A kalandtúra során meglátogatható barlangok nem kiépítettek és nincsenek kivilágítva. Kúszva-mászva, és acél létrákon haladva lehet bennük közlekedni.
 2. Ruházat: a túrára meleg aláöltözetet (kényelmes nadrágot, pulóvert és meleg zoknit) hozni szükséges. A barlangban egész évben 9-10 Celsius fok hőmérséklet uralkodik!
 3. Felszerelés: védő sisakot (kobakot), fejlámpát, gumicsizmát és barlangászoverallt biztosítunk. (Ha van saját gumicsizma, azt érdemes elhozni!!!)
 4. Résztvevők száma: min. 8 fő, optimálisan 10 fő van egy csoportban. Igény esetén több csoportot is tudunk indítani.
 5. Korhatár: min. 6 év.
 6. A barlangtúrát előre meghirdetett időpontokban indítjuk, de egyéni jelentkezéseket is tudunk fogadni egyedi egyeztetést követően.
 7. A túra teljes ideje, mintegy 4-4,5 óra, ebből 1,5-2  óra a barlangtúra és 35-45 perc felszíni séta a barlanghoz (majd vissza), a barlangtúrát az overállok kitaposásával zárjuk a Mecsek Háza melletti patakban.
 8. A túrákon mindenki saját felelősségére vesz részt, amelyet a túrára való jelentkezéssel elfogadottnak tekintünk.
 9. A  túrázók balesetbiztosításának költsége a túra árában benne foglaltatik.
 10. A túrázókat képzett és gyakorlott barlangi túravezetők vezetik.
A túrázók kötelezettségei:
 1. A túrázók kötelesek betartani a túravezető szakmai utasításait a felszíni és a barlangtúra során.
 2. A túrázók kötelesek vigyázni a túráztató (MHE) által biztosított öltözékre (barlangászoverall, kobak, fejlámpa, gumicsizma). A nem rendeltetésszerű használatból származó károkat kötelesek megtéríteni a túrázók.
 3. A kiskorúak a barlangtúrán szülővel (törvényes képviselőjével) együtt, vagy annak írásos engedélyével, illetve tanári engedéllyel vehetnek részt.
 4. Alkohol, drog és egyéb tudatmódosító szerek befolyásoltsága alatt állók a túrán nem vehetnek részt.
 5. Mivel a barlangtúra fokozott fizikai igénybevételt jelent így az túrázó köteles tájékoztatni esetlegesen felmerülő egészségügyi problémáiról, krónikus betegségeiről a túravezetőt.
 6. A barlangba csak a felelős túravezető által engedélyezett tárgyak vihetők be (nem javasolt: ékszer, óra, telefon, fényképezőgép).
 7. A barlangtúrák során a természetvédelmi és közösségi viselkedési szabályokat be kell tartani. Azon látogatókat, akik ezt nem teszik meg azonnal kizárjuk a túrából.
 8. A barlangban a kép- és videófelvételek készítése engedélyhez kötöttek.

HÁZIREND

Tisztelt Vendégeink, kérjük, hogy itt tartózkodásuk során az alábbi házirendet szíveskedjenek betartani, hogy kellemes és zökkenőmentes legyen a pihenésük!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szolgáltatás igénybevételének kezdetével elfogadják házirendünket, és kötelezettséget vállalnak annak betartására.

A házirendben foglaltak megszegése esetén az üzemeltető, a Mecsek Háza Egyesület (továbbiakban MHE) semmilyen felelősséget nem vállal, az okozott kár megtérítésére igényt tart.

A Mecsek Háza védett természeti környezetben található, így fokozottan ügyeljünk a természet értékeinek megóvására.

 1. A Mecsek Házát és a környezetében lévő létesítményeit mindenki csak saját felelősségére használhatja!
 2. A szállás elfoglalása 14 órától lehetséges, és kérjük, a szállást reggel 10 óráig elhagyni szíveskedjenek.
 3. Távozás napján az épületet és berendezéseit, felszereléseit rendezetten, sértetlenül, az átvétel állapotában kell vissza adni.
 4. Távozáskor a nem átvételi állapotában vissza adott ház extra takarítási költségét a szállóvendég a helyszínen köteles megfizetni, melynek mértéke 20 000 Ft. (Teljes ház bérlésekor a kaucióból kerül levonásra).
 5. A Házban dohányozni szigorúan tilos, erre az épület mellett a  kijelölt dohányzóhelyen van lehetőség.
 6. A Ház előtti tűzrakó helyet vendégeink szabadon használhatják, de a tűzhöz kellő fát nem tudjuk biztosítani. (A ház saját fakészlete csak a cserépkályhák fűtésére használható.)
 7. Távozáskor kérjük a benti szemeteseket kiüríteni a melléképület mellett elhelyezett szemétgyűjtőkbe.
 8. Érkezéskor minden vendég személyi iratai alapján bejelentkezési lapot köteles kitölteni és a megfelelő adatok megadásával az adatszolgáltatási kötelezettségének eleget tenni.
 9. Háziállatot kizárólag előzetes engedély alapján lehet hozni.
 10. A szolgáltatások árát az igénybevétel előtt kell kiegyenlíteni.
 11. Amennyiben nem tartózkodnak egy helyiségben, kérjük a villanyokat mindig kapcsolják le és győződjenek meg az elektromos eszközök üzemen kívül helyezéséről.
 12. A Ház berendezéseit, eszközeit, felszereléseit, vagyontárgyait rendeltetésszerűen kell használni, a szándékosan vagy gondatlanságból megrongált, jogosulatlanul eltulajdonított tárgyakat kötelesek pótolni, és az okozott károkat kötelesek megtéríteni.
 13. A Házban való közlekedésnél, különös tekintettel a tetőtér használatakor fokozott figyelmet kérünk a balesetek elkerülése érdekében. A nem rendeltetésszerű és körültekintő használat során bekövetkező balesetekért nem vállal felelősséget az üzemeltető.
 14. Értékmegőrző nincs a Házban, ugyan akkor az épület és a szobák zárhatók, kérjük értékeikre fokozottan ügyeljenek. Az elveszett tárgyakért felelősséget nem az üzemeltető nem vállal.
 15. Hangoskodással, közszemérmet sértő viselkedéssel, túlzott alkoholfogyasztással, tilos megzavarni a Házban tartózkodók nyugalmát!
 16. A vendégek a szolgáltatás módjára, minőségére vonatkozó panaszukat, a létesítmény üzemeltetésével kapcsolatosan kifogásukat a panaszkönyvben tehetik meg.
 17. Az MHE alkalmazottai, tagjai bármikor jogosultak a szolgáltatás igénybevételének jogosságát ellenőrizni.
 18. A hangosító berendezéseket kérjük a minimálisra csökkenteni éjfél után, a csendháborítással és egyéb panasszal kapcsolatos felelősséget üzemeltető, a házban tartózkodókra ruházza át.
 19. A teljes ház kibérlése esetén a kaució 100 000 Ft, amelyet a ház átvételi állapotában való visszaadás esetén teljes összegben visszafizetünk.
 20. Az épület környezet kamerával megfigyelt terület. A kamerák által rögzített felvételek a jogszabályoknak megfelelően kezeljük.
 21. A házirend betartatásáért, és a kiskorúak felügyeletéért legalább egy 18. életévét betöltött személy felel.

 

Szállással kapcsolatos információk

 • 2 év alatti gyermek ingyen száll meg; 6 éves korig 30%-os kedvezmény (abban az esetben, ha családdal érkezik); gyerekcsoportokra a kedvezmény nem érvényes).
 • A szállást 14 órától lehet elfoglalni és másnap 10 óráig kell elhagyni, amennyiben előbb érkeznének, vagy később távoznának 10 000 Ft/óra díjat számolunk fel.
 • Csomagot előbb is le lehet tenni a házban, a turisztikai programvezetővel egyeztetetten;
 • Az IFA 18 éves kor felett fizetendő; mértéke 500 Ft/fő/éj.
 • Ágyneműhasználat: lepedő és párnahuzat használatát tartalmazza a szállásdíj, hálózsákot vagy takarót hozni kell.  Külön térítés ellenében teljes ágynemű garnitúra kérhető.
 • A házat kötelesek teljes körűen kibérelni, amennyiben születésnap, baráti összejövetel, legény-vagy lánybúcsú kerül megrendezésre – akár 10 fő alatti létszám esetén is.
 • A szálláson kültéren éjfélig van lehetőség zenehallgatásra, utána, kérjük ennek mellőzését. Beltéren kérjük, legyenek tekintettel a többi szállóvendégre, a hangos tevékenységet 22 óra után mellőzzék.

IDŐJÁRÁS

várható időjárás Mecsek Háza

A FACEBOOKON TÖRTÉNIK

ELÉRHETŐSÉGEINK

telephone-call

+36 30 848 5991

email

info@mecsekhaza.hu

EXTRÉM BARALNGTÚRA