Áfonyás szarvasragu, mézes krémes, denevérek… Mi a közös bennük?

Picture of Beregi-Nagy Edit
Mindezt és még sok-sok enni, inni és kipróbálni valót kínálunk a Mecsek Házánál Orfűn húsvét vasárnap és hétfőn.  Vagyis Pécs környékének egyik legnagyobb családi és gasztronómiai rendezvényére invitálunk. Isteni ízekkel, bográcsos ételekkel, sokféle házi süteménnyel és családi programokkal várunk Orfűn a Mecsek Házánál.

A kínálatunk bográcsban

A fesztiválra családokat, baráti társaságokat, civil szervezetek közösségeit is invitáljuk, hogy közösen eltöltsünk egy kellemes napot. A hozzánk bográcsozni érkező, előre regisztrált társaságoknak sörasztalt és padot a készlet erejéig biztosítunk!

A közösségek, családok bográcsozása mellett a nagyközönségnek a Noé Barlangászterasz és a rendezvényre jelentkező vendéglátó vállalkozások kínálnak bográcsos ételeket.

Áfonyás szarvasragu, vaddisznó, birka- és  pincepörkölt, lecsó… csak hogy néhány ínycsiklandozó finomságot felsoroljunk, melyekből a látogatók kóstolójegy (2990 Ft/db) ellenében – a rendelkezésre álló mennyiség erejéig, akár „kétféle íz” kóstoló-tálat kérve (egy adag mennyiségű, de két féle bográcsos ételből) – falatozhat.

Neked is van titkos házisüti recepted?

Kalács, mézeskrémes, zserbó, linzer, gyümölcskenyér, csokis muffin, sajttorta, burgonyás-medvehagymás pogácsa…Mindez házi módra elkészítve, amely a hagyományos húsvéti vendégvárás elmaradhatatlan finomságai.

A barlangász csapatunk titkos házi receptjei szerint készíti el a Barlangászterasz gárdája ezeket a finomságokat. A látogatók sütikóstoló jegyek ellenében  (1500  Ft/db) akár három különféle édességet is tesztelhetnek.

Még a denevérek is hallhatóvá válnak

Vasárnap alkonyatkor dr. Szatyor Miklós tart a denevérekről izgalmas előadást, melyet terepi megfigyelés követ. Megnézzük, miként cikáznak zsákmányra vadászva ezek a sokakban félelmet keltő repülő emlősök. A cukiság faktorukkal is megismerkedhetünk a kis szőrös állatoknak és egy különleges berendezéssel az emberi fül számára is hallhatóvá válik a denevérek tájékozódását szolgáló hangadása.

További programok: jógázás, vezetett felszíni túra, exkluzív barlangbejárás, denevér-les, pálinka-kóstolás, játékmester vezetésével  többféle asztali társasjáték, rekeszépítő verseny.

További információk a fesztiválról: Itt

A FESZTIVÁLRA A BELÉPÉS DÍJTALAN!
A programok jelentős része díjmentes, de regisztrációköteles!