Osztálykirándulás programok Orfűn

Picture of Ács-Kovács Milán

Miért éppen Orfű?

Pécs környékének leghangulatosabb települése Orfű, ahol 3 tó, több tucat élmémny program, az overallos barlangtúrától a kenyérdagasztásig, sárkányhajózástól az éjszakai túrákig számos kaland várja a vendégeket. 

A Mecsek lankái  közötti faluban egyedi látnivaló a néprajzi gyűjteménnyel rendelkező Kemencés Udvar és Tájház. Különleges természeti kalandokra csábít a Mecsek Háza barlang és élményturisztikai központ. Inen indulnak a kúszó-mászós Trió-barlang-, az éjszakai kaland-, a nappali szurdoktúrák. De a láperdőben is sétálhatsz  a szakvezetőinkkel,  vagy éppen varázslatos éjszakai fényeket, a szentjánosbogár rajzást csodálhatod meg velünk. Ha pedig helyi ízekre vágysz, a  medvehagymás pogácsa sütésre invitálunk.  

Fürdőzhetsz is Orfűn, díjmentesen használható szabadvízi strandok, és horgászati, kenuzási,  sárkányhajózási, minigolfozási lehetőségek is várnak. A település „Nagy tavát”  pedig a kerékpár- és sétaúton barangolhatod be.  

Fesztiválozni szeretnél? Akkor a Fishing on Orfű a te tereped! Minden évben június végén, július elején 4 napon keresztül fishingelhetsz a településen. Először 2008-ban volt Fishing, amelyet a pécsi Kiscsillag együttes, hívott életre és a kislemezük címéről, egyik daláról kapta a nevét. Napjainkban több tízezer ember érkezik a fesztiválra. 

PROGRAMKÍNÁLATUNK OSZTÁLyKIRÁNDULÁSRA, ERdEI ISKOLÁRA

Mecsek Háza megközelítése Pécsről