Ilyen volt az erdőtakarítás a Sárkány-szurdokban

Picture of Beregi-Nagy Edit
Túráztunk, sokat nevettünk, ástunk ki „évszázados” TV készülék roncsot, görgettünk fel a hegyoldalon ki az erdőből hatalmas traktorkereket! Mert akár hiszed, akár nem, TE is tehetsz azért, hogy tisztább legyen bolygónk! És ne fulladjon szemétbe az erdő! 
Március végén az Orfűért Egyesület szevezésében tavaszi nagytakarítás volt Orfűn és a körülötte lévő erdőkben. A Mecsek Háza Egyesület csapata a Sárkány-szurdok kitakarítását vállalta. Ezt a túrázásra is ideális területet bejárva megdöbbentő mennyiségű szemétre bukkantunk. Volt, amit hosszan ástunk ki, és volt, amit nemrég hajítgattak el az erdőben. Közben gyönyörködtünk az egyre zöldebbé váló tájban, élveztük a medvehegyma illatát, és tudtuk valami nagyon jó dolog részesei lehetünk az erdőtakarítással.
Orfű település szélén az út mellett halmoztuk fel az összeszedett szemetet, majd az önkormányzat kisteherautója elszállította a gyűjtőpontra. Minket pedig a Medvehagyma Házhoz, ahol isteni bográcsos étellel vendégelték meg a szemétszedésben résztvevőket. így minket is. Sőt volt remek sör és fröccs is a hulladékvadászoknak.
Végül teli hassal és elégedetten a napi elvégzett munkával a Pécsi-tónál a stégen élveztünk a kora tavaszi napsütést!  Köszönjük a szevezőknek, jövünk máskor is!