IX. Nagy Orfűi Szalonna- és Kolbászfesztivál 2022. november 5-én - Mecsek Háza

IX. Nagy Orfűi Szalonna- és Kolbászfesztivál 2022. november 5-én

Pécs környékének egyik legnagyobb, több ezer látogatót vonzó gasztronómiai rendezvényét, november első szombatján, vagyis 2022.11.05-én rendezzük meg.

A fesztivál egyedülálló a hazai gasztronómiai események területén, hiszen az ínyenckedni vágyó vendégek nem a fesztiválozó büfék, étteCsapatoknak tudnivalók

A csapatok reggel 6-7 óra között kapnak egy fél disznót (vágóhídról szállított), amelynek a feldolgozásával 12-13 órára készítik el a hurkát, kolbászt, abált szalonnát, töpörtyűt, pecsenyét és pörköltet, amelyből a zsűrinek egy-egy adag kóstolót biztosítanak. A csapatok a vendégeket is kiszolgálják kóstolójegy ellenében kóstoló tálakkal.

A minimum 4 fős csapatok 50 000 Ft rmek kínálatával találkozhatnak, hanem helyi, vagy környékbéli baráti társaságok,  munkahelyi közösségek, családok, civil szervezetek, vagy az ország távolabbi tájairól érkező csapatok által készített disznótoros finomságokat ízlelhetik meg. Így a tájjellegű, vagy éppen titkos családi receptek alapján készül a hurka, a kolbász, az abált szalonna, a töpörtyű, a pecsenye és a pörkölt. A fesztiválra érkezők valóban megtapasztalhatnák az “ahány ház, annyi szokás”-t a disznótoros kínálatban.

Mit ehetünk a fesztiválon?

A IX. Nagy Orfűi Szalonna- és Kolbászfesztivál napjának reggelén, a 7 órakor átvett fél sertéseket dolgozzák fel a csapatok és abból készítenek délre vagy kora délutánra a nagyközönség számára kóstolótálakat!  A látogatók kóstolójegyek megváltásával ínyenckedhetnek a csapatok remekműveiből. Akár végig is ehetik a csapatok kínálatát, sőt a kulisszatitkokra is fény derülhet!

A tét 240 000 Ft értékű fődíj!

A csapatok is versengenek egymással, hogy ki a legnagyobb mestere a disznóságok készítésének! Az általuk készített ételeket zsűri értékeli. A  legízesebb ételeket készítő csapat fődíja a maximum 20 fő számára megfelelő,  2 egymást követő éjszakára szóló szállás a Mecsek Házában a nyári főszezonban!

MÉG LEHET A CSAPATOKNAK NEVEZNI! 

Nevezési lap letöltése

 

Várjuk a helyi kézművesek, kézműves termékek árusainak jelentkezését!, az  orfuiszalonnafeszt@gmail.com   mail címre!

Ezt a dátumot írd be a naptárba!

A IX. Nagy Orfűi Szalonna- és Kolbászfesztivált 2022.11.05-én rendezzük meg.

Ne szalaszd el, több ezer visszatérő vendégünk nem tévedhet! 

A fesztivál megtalálható a Hazai Vendégváró fesztiválnaptárban is!

Megosztás