BARLANGÁSZ PIKNIK
2023. április 15-16.

PROGRAMOK

ásványok

MIT REJT A TALAJ?

Nem is gondolnád, milyen sok minden lelhető a kőzetekben. Megmutatjuk a talaj felső rétegétől egészen a sok száz méteres mélységig mik rejtőznek a talpad alatt.

medvehagyma_pestos_gnocchi

Medvahagymás ételek

CSAK EZEN A HÉTVÉGÉN!
Medvehagymával társítunk olyan ételeket, melyek a hétköznapok részei, de egy kis csavarral igazi különlegesség válik belőlük. Az ételeket előrendelni szükséges, hogy biztosan megkóstolhasd finomságainkat.

Trió-Barlang - Búboskemence

FÖLD ALATTI FÖLDRAJZÓRA

ahol a földrajzot egy álomszép kalandtúrával ötvözzük! Az ismeretek átadásáról túravezetőink gondoskodnak, a kalandot pedig a Trió-barlang biztosítja.

rekeszépítés

REKESZEZÉS

A játék során a csapattagok adogatják a rekeszeket, miközben az építő játékos igyekszik az egyensúlyát megőrizve, egyre magasabbra mászni az általa épített tornyon.

angolmentő csomó

CSOMÓZÁS

Hány féle csomót tudsz megkötni kötélből? És melyik mire használható? Most megtanítunk neked 5 különböző csomót, melyek bármikor segítségedre lehetnek a hétköznapok során is.

Lila burgonyás medvehagymás pogácsa

POGÁCSASÜTŐ WORKSHOP

Megtanítjuk hogyan készül a legtutibb medvehagymás pogácsa, mitől lesz igazán könnyű és omlós a tészta. Az iránymutatásunkkal készített pogácsáidnak hamar híre megy.

mi a titka a medvehagymának?

A medvehagyma levele számos vitaminnak és ásványi anyagnak forrása, beleértve az A- és C-vitamint, a vasat és a kalciumot. Olyan vegyületeket is tartalmaz, amelyek csökkentik a gyulladást és javítják a szív egészségét.

Évszázadok óta használják gyógyászati célokra; antibakteriális, vírus és gombaellenes, ezért segíthet az immunrendszer erősítésében.

Egyébként a medvehagyma minden része ehető, és különféle ételekhez felhasználhatók, hogy finom, friss, fokhagymás ízt adjanak. A levelek salátákhoz, pestókhoz és levesekhez ideálisak, melyekből most mi is ízelítőt kínálunk!

MEDVAHAGYMÁS ÉTELEINK

melyek kizárólag a fesztivál keretében készülnek

Csirkepaprikás medvehagymás nokedlivel 3 590,-

Házias csirkepaprikás medvehagymában forgatott nodelivel.

Medvehagymás pogácsa 400,-

a környék legfinomabb, legomlósabb medvehagymás pogácsája, melegen kínálva

Rendelés

A nagy érdeklődésre való tekintettel ételeinket csak az előrendelést leadott vendégeinknek tudjuk garantáltan biztosítani. Kérjük az ÉTELRENDELÉS gombra kattintva jelezd igényedet és a megadott időpontban vedd át a rendelésed.
Ételrendelés

Könnyed tavaszi programra csábítunk a Pécstől 15 km-re fekvő, Orfű település szélén, panorámás környezetben elhelyezkedő Mecsek Házához, ahol a Medvehagyma-Fesztivál egyik állomásaként Barlangász Pikniket tartunk. Megismerkedhetsz a barlangászok kedvenc játékával a rekeszépítéssel, tanulhatsz a mindennapi életben jól használható csomókat, megismerkedhetsz alpinista eszközökkel, részt vehetsz extrém barlangtúrán, megtekintheted milyen kőzetekből épül fel a talpad alatt a Mecsek, miket rejt a föld mélye.

Természetesen gasztronómiai különlegességekkel is készülünk, sütünk-főzünk medvehagymás finomságokat, sőt, most gyakorlatban is megtanulhatod, hogyan kell omlós medvehagymás pogácsát készíteni, melyhez a medvehagymát helyben gyűjtjük.

A Barlangász Piknik helyszíne a Mecsek Háza és a Noé Barlangászterasz, melyeket varázslatos, panorámás környezetben találsz meg Orfű szélén, a bicikli út, turista útvonalak találkozásában, az Orfűi Malmok és a Vízfő-forrás szomszédságában.

A BELÉPÉS DÍJTALAN!