Ilyen volt a Nagy Orfűi Szalonna és Kolbászfesztivál 2021 novemberében

Picture of Beregi-Nagy Edit

Immáron 8. alkalommal rendeztük meg  Orfű csodálatos lankái között a Nagy Orfűi Szalonna és Kolbászfesztivált.

Napsütéses időben, nagyszerű csapatokkal, kulinális élményekben bővelkedően zaljott a nap. Hat csapat nevezett a versenybe. A feladatuk volt csapatonként fél disznó feldolgozásával elkészíteni a versenyételeket és a fesztivállátogatók számára a kóstolókat.

A versenyzők hajnalban reggel 6- 7 órakor érkezve kezdtek neki a feldolgozásának.

A kulináris családi élményprogram az Interreg „Routes to Roots” határon átívelő projekt keretein belül rendeztük meg, a Tájházak Napja Fesztiválhoz csatlakozva.

A program során különféle csapatok mérhették össze tudásukat nem csak a szakmai zsűri, hanem az odalátogatók előtt, hogy ki tud ízletesebbnél ízletesebb finomságokat határidőre elkészíteni.

Amíg a csapatok szorgosan készítették a kóstoló fogásokat (hurka, kolbász, töpörtyű, pecsenye, abált szalonna és pörkölt – egy szabadon választható malackodós finomság) addig különféle ismeretterjesztő és játékos túrákon vehettek részt a látogatók.

Nem csak teli pocakkal, hanem különféle kézműves és egyéb vásárfiával térhetett haza a látogató, hiszen a Mecsek Háza felé vezető sétányon számtalan kistermelő és árus kínálta a kézműves terméket.  De kortyolhattunk  forralt borokat, gyümölcsborokat, kézműves söröket és még forralt sört is. Az édesszájúakat a minifánk, a házi rétes, a forró csoki, és természetesen Orfűi kürtőskalács is várta.