Mecsek Háza - Aktualitások - Szállás és programok

Aktualitások

Ismerd meg a Trió barlangot!

A trió barlangról ITT olvashatsz!

A Vízfő-forrás tanösvény

A tanösvény a Malommúzeum parkolójától indul, mely 1 km múlva ér véget a barlangkutatók forrásánál. A     nemrégiben kialakított tanösvény állomásain megismerkedhetünk a vízimalom, szárazmalom működésével, Vízfő-barlang kialakulásával, annak élővilágával, a Barlangkutatók forrásának élővilágával, a gyepgazdálkodással, és a védett láperdővel. A tanösvényről letérve, 200 méterre található a vízfő forrásház, egy ipartörténeti műemlék, mely idén renováláson esik át, így a 2022-es évtől megújulva várja a forrásház az érdeklődőket, turistákat.
Malommúzeum: A felújított malomárok segítségével újra működésbe hozták az ország egyetlen megmaradt patakmalmát, ami nem csak turistalátványosság, de folyamatosan működik is.
Vízfő-barlang és forrás: A forrás mellett kialakított pihenőhelyen szép környezetben pihenhetünk, étkezhetünk.
Barlangkutatók forrása: A kiépített tanösvényt követően továbbhaladva, átkelve a patakon,  egy nyíltabb területen tanulmányozhatjuk a következő állomást, és annak témáit. A forrás közvetlen szomszédságában található a Mecsek Háza Barlangturisztikai központ. Innen indulnak vezetett barlangtúráink, felszíni/éjszakai túráink illetve erdei iskola programjaink is. Nem csak turisztikai látványosság, hanem egyben szálláshely is vagyunk.
Égerliget Vízfő-patak: A réten átvezető úton haladva, majd a falu előtt visszakanyarodva a malom felé az utolsó, állomást érjük el, amely a védett égeres-láperdőt mutatja be.

Ilyen volt a Nagy Orfűi Szalonna és Kolbászfesztivál 2021 novemberében

Immáron 8. alkalommal rendeztük meg  Orfű csodálatos lankái között a Nagy Orfűi Szalonna és Kolbászfesztivált. Napsütéses időben, nagyszerű csapatokkal, kulinális élményekben bővelkedően zaljott a nap. Hat […]

Megújultunk!

Új szobákkal, ágyakkal, berendezéssel várjuk szállóvendégeinket a Mecsek Házában!

A régi emeleti 10 fős szobát  kettéválasztottuk, így most 2 kisebb szoba várja a pihenni/túrázni vágyókat.

Fából készült ágyakkal, bűtörokkal is elláttuk  a szobákat.

Átrendeztük, frissítettük az appartmant és a 7 fős szobát is. Szép újj ágyneműkkel, paplanokkal,  párnákkal láttuk el az ágyakat.

Így tehát a Mecsek Házában már 1 db  apartman (saját fürdőszobával, és konyhával) és 3 db szoba (közös társalgóval, konyhával, férfi-női zuhanyzókkal és mosdókkal) található. Egyadülálló a ház abban, hogy  hatalmas közösségi tere van, ahol 25-30 ember is kényelmesen asztalhoz tud ülni. Baráti társaságoknak ideális. A hely hangulatát egy körbeülhető cserépkályha is emeli.

A nagyobb társaságok számára lehetőség van a tetőtéri nagy 15 fős matracos szoba használatára is, ami tovább növeli a ház befogadó képességét.

Foglalni lehet telefonon 20/380 2064-es számon, a www.mecsekhaza.hu-oldalán.

Fishing On Orfű Barlangtúra
-OFF Program-

Az idei évben is lehetőség nyílik a fesztiválozóknak,kipróbálni magukat a Trió-barlangban.

Jelentkezés: https://docs.google.com/forms/d/1VzQsWHy7QJVEd4Jb0h66G2Vt0S29YPX84ZhMJtMqz3M/edit

A túrák minden nap 12.00 14.00 és 16.00 órakor indulnak a Mecsek Házától (7677 Orfű, Barlangkutató utca 1)
A túra 3900 forint/fő karszalaggal

A programról:

  • A barlangok nem kiépítettek
  • Az út helyenként sáros, néhol kúszni-mászni kell
  • A túra hossza felszínen 2,5 km, barlangban 200 m
  • Időtartam: kb. 4 óra, (45 perc séta a felszínen a barlangig, majd kb 1-1,5 óra a barlangban)
  • A barlangi levegő hőmérséklete 9-10 C°

A barlangi túra feltételei:
Öltözet: Mi adunk overallt, kobakot, fejlámpát és gumicsizmát (amiknek a bérlése benne van a túra árában). Kérjük, hozzanak magukkal az overall alá egy kényelmes nadrágot, pulóvert és esetleg egy vastagabb zoknit. A ruha sáros, nedves lesz, olyan felszerelést kell hozni, amit  nem sajnál az ember
Világítás: az egyesület által biztosított sisakra szerelt lámpával
Korhatár: Trió-barlang min. 6 év